0709-212920 coach@marinanewexpansion.se

Mindfulness på ledningsgruppsmöte.

Flera företag väljer att lägga in mindfulness på sina ledningsgruppsmöte. Trötta, slitna och mentalt frånvarande medarbetare på ledningsgruppsmöte gör mer skada än nytta. När tankar, kroppen, känslor och handlingar inte i balans då brister medarbetare i fokus och handlingskraft. Fina handlingsplaner och visioner kommer inte bli förankrade.

Det är i nuet som vi kan förankra målen som gör oss engagerade och motiverade till handlingar och uthållighet. Genom att utöva en stund av mindfulness på möten ökar medarbetarnas närvaro och engagemang.

Så här upplevde medarbetarna en stund av mindfulness som erbjöds på ledningsgruppen på Scandic och Hitta.se

skönt att landa i sig själv och stilla bruset i huvudet.

nu vet jag hur jag ska andas för att hitta lugnet. 

det blir lättare att koncentrera sig 

Mindfulness på tidningen Hallå Helsingborg

Mindfulness ger energi och motivation mot nya mål. 

Det enda varaktiga, det enda vi verkligen vet är att allting förändras. Insikt om förändring lär oss att vara närvarande i nuet, utan att klänga fast vid det, medvetna om att ögonblicket snart har passerat och ersatts av ett annat. Förändringen kan ge hopp om något bättre men kan också skapa oro för framtiden. 

Mindfulness hjälper oss att släppa taget om det förflutna även om det som har hänt igår. Om vi inte släpper taget då blir det ingen förändring. Vi behöver ha energi och nytt fokus för att något nytt ska komma. 

När vi har mål projicerar vi vår glädje och  positiv förväntan framåt, vilket gör att vi uppfattar våra handlingar som meningsfulla. 

Det är i Nuet som vi har makt att förändra vår framtid. 

Det är livets cirkel – falla ner och kämpa uppåt igen. I denna cirkel växer momentum av vitalitet, styrka och kraft som gör livet attraktivt och njutbart. För varje gång du reser dig upp så växer din inre styrka, din beslutsamhet, din överlåtelse, din uthållighet, din livskraft.

Kontakt
About the author