0709-212920 coach@marinanewexpansion.se

Beslutsfattande som Zig-Zag Konstform

Beslutsfattande

Välkommen till en reflektion över beslutsfattande som företagsledare, där linjära vägar sällan existerar. Min resa har snarare format sig som en fängslande zig-zag, en labyrint av möjligheter och utmaningar. Genom ovisshetens dimma har jag funnit kreativ drivkraft, accepterat korthetens natur och lärt mig av varje zig och zag.

Ovisshet som en kreativ drivkraft

Ovisshet har blivit min kreativa motor. Istället för att frukta det oväntade har jag omfamnat det som en möjlighet till innovation.  För att fatta beslut i zig-zag form krävs modet att pröva nya stigar. Det handlar om att vara öppen för oväntade möjligheter och att våga utmana konventionella vägar. I dessa avvikelser från det förväntade har jag funnit oväntad innovation och utveckling.

Att acceptera att inte allt är långsiktigt

En central lärdom för mig har varit att inse att inte allt är menat att vara långsiktigt. Det är som att stänga en bok för att öppna en annan, fylld med potential och nya äventyr. Att omfamna dessa förändringar innebär att se varje avslut som en möjlighet att introducera spännande plot twists i min företagsberättelse. Genom att reflektera över varför vissa beslut inte nådde förväntningarna, har jag kunnat samla lärdomar och använda dem för att förbättra min navigationsförmåga genom ovisshetens labyrint.

Framåtblickande – zigga och zagga mot framgång

Att fatta beslut i zig-zag form betyder inte att blicka bakåt med ånger. Varje zig och zag representerar en penseldrag på tavlan av min företagsresa. Genom att acceptera ovissighet, lära mig från varje steg och blicka framåt, har jag funnit att zig-zag resan är själva essensen av beslutsfattande – en kontinuerlig och oförutsägbar resa mot framgång och innovation.

Beslutsfattande är inte en rak linje; det är en konstform som formas i zig-zag. Min resa har blivit en ständig utforskning av innovation och personlig tillväxt, där varje krok representerar en unik penselstråle på målningen av min företagsresa. Genom att omfamna ovissighet, lära mig av varje steg och vara modig nog att utforska nya vägar, har jag funnit att zig-zag resan är själva kärnan av beslutsfattande – en aldrig avslutande och färgsprakande resa mot framgång och personlig utveckling.

 

 

About the author