0709-212920 coach@marinanewexpansion.se

Meditation är effektiv mot stress

Det finns omfattande vetenskapliga studier som visar på att regelbunden meditation minskar utsöndringen av stresshormoner kortisol och adrenalin. Detta i sin tur leder till förbättrat sömnkvalite, lägre blodtryck, bättre ämnesomsättning och immunförsvar. Stress är en del av våra liv och vi behöver lära oss att ta ansvar för stressignaler lika väl som vi tar ansvar för allergier t ex. Meditation med fokus på andning  är ”första hjälpen” verktyg för att öka kroppsmedvetenhet och sänka kortisol i kroppen.

Stress är symptom inte orsak

Stress orsakar högt blodtryck, hjärt-och kärlsjukdomar, ökar risk för diabetes, depression och en rad andra farliga åkommor. Det effektivaste sättet att kontrollera stressnivå i kroppen är att uppmärksamma hjärnans minnesfunktioner. När vi ständigt har svårt att minnas vad vi gjorde igår då har vi slitit på hippocampus funktioner och behöver dra i handbromsen för att varva ner. Meditationer och motion är de bästa verktyg för effektiv reparation av hjärnfunktioner. Hjärnan lugnar ner sig och du kan lättare komma ner i varv.

Meditation är enkelt

Jag är övertygad att om du mediterar 10 minuter varje dag i 25 veckor så kommer du skapa nya spår i ditt undermedvetna. Likt ett flygplan som ändrar sin navigeringskurs med bara 25 grader ändrar sin slutdestination, så kommer ditt liv ta en annan riktning. Slutdestinationen bestämmer du själv 👍

Meditation behöver inte vara något tidskrävande och flummigt. Du får tydlig vägledning genom hela meditationen. Vi alla upplever stress i våra liv och behöver extra stöttning och guidning då.  Vissa perioder är tuffare än andra då vi längtar efter större glädje, lugn, kärlek och tillfredställelse i våra liv. Nyckel finns i vår förmåga att se och känna istället för att jaga mer. Desto mer vi jagar desto mer missar vi. Meditation tränar din förmåga att se, känna, uppskatta och njuta mer.

Kursen meditation som stresshantering omfattas av friskvårdsbidrag.

Gör så här

Investera i ditt välmående idag

Ett halvt årsabonnemang kostar 399kr och innehåller 25 meditationer.

– Swish 1232651396

– eller betala med dina friskvårdspengar och beställ en faktura av mig.

Frågor och funderingar hör gärna av dig

 

About the author