0709-212920 coach@marinanewexpansion.se

Brinna utan att bli utbränd

Brinna utan att bli utbränd

Jag är engagerad i denna fråga eftersom psykisk ohälsa är numera den dominerande orsaken till alla sjukskrivningar, den har ökat med hela 70 % sedan 2010. Brinna utan att bli utbränd handlar om fysiskt och mentalt välbefinnande.

Starka, drivna, ambitiösa, lojala medarbetare som går in i väggen. Medarbetarna som brinner för sina arbetsuppgifter, för att hjälpa andra, för att räcka till för alla.

Enligt statistiken går var femte på antidepressiva, var tredje har sömnstörningar, och varannan har upplevt ohanterlig stress. En sjukskriven medarbetare kostar lågt räknat, 2780 kr per dag och en utbränd medarbetare kostar företaget ca 400 000 kr.

Även ett lågt engagemang kostar stora summor. Ett företag med ca 40 anställda ( årslön ca 480 000 kr) där 40 % uppger brist på engagemang, blir kostnaden för ett lågt engagemang 2,3 miljoner kr per år.

 

Detta är viktigt för mig för att jag jobbar förebyggande. Det är enklare och billigare att förebygga utbrändhet än att fixa det som har gått sönder efteråt.

Vi blir inte stressade för att vi har för mycket att göra, vi blir stressade av alla brutna löften till oss själva.

 

 

Kvinnan mitt i livet
About the author