0709-212920 coach@marinanewexpansion.se

Träning skapar balans mellan kropp och psyke

Träna regelbundet och skapa balans mellan kropp och psyke!

Kroppen mår bra av träning. Kroppen är fantastisk på att hantera utmaningar, anpassa sig, bygga upp, reparera och återställa. Den är expert på att hantera både det höga och det låga, att vara avslappnad och alert på samma gång, att kunna minnas och släppa taget.  Hjärnan däremot går ofta på högt varv och är alltid igång. Vid minsta tecken på fara och obehag reagerar hjärnan med alarm och gör sig redo för kamp eller flykt.

Var femte av oss drabbas någon gång av depression, enligt Psykiatrifonden. Långvarig stress är en av faktorer som medför att man oftare upplever olust, ångest och depression.

Att träna regelbundet skapar balans mellan kropp och psyke. Träningen förbättrar inte bara fysik utan även ökar mentalt och psykiskt välbefinnande.

 

Fysisk träning har följande fördelar:

Ökar kroppens produktion av måbra-hormonerna dopamin, serotonin och endorfiner.

Ökar självförtroendet och självkänslan.

Motverkar depression och ångest. Både noradrenalin och serotonin ökar vid fysisk träning, vilket motverkar ångest och depression. Det är faktiskt samma ämnen som ökar om man intar SSRI-preparat.

Motverkar stress, du klarar stress bättre och blir stresståligare. Stressrelaterade hormoner som adrenalin och kortisol blir även lägre vid vila.

Förbättrar ämnesomsättningen.

Fungerar anti-inflammatoriskt.

Fungerar smärtlindrande.

Stärker kroppens inre funktioner: bra för benstommen, förstärker immunförsvaret, förbättrar blodcirkulationen och syresupptagningsförmågan, förebygga cancer, rensar kroppen på toxiner, bra för hud och hår mm.

Bra för hjärnan. Hjärncellernas nybildning ökas i hippocampus, vilket är bra för minnet och inlärningen.

 

Vi samarbetar med Familjeterapeuterna Syd

Vi hjälper er

About the author