0709-212920 coach@marinanewexpansion.se

Kurs Kvinna mitt i livet

Kvinnan mitt i livet

En ny spännande kurs Kvinna mitt i Livet

Kursen vänder sig först och främst till kvinnor som vill minska klimakteriebesvär men även till de som är nyfikna på kvinnohälsa. 

Kvinnokroppen söker balansen, därför drabbas vi av symptomen som varierar i olika grad: kallsvettningar på nätterna, humörsvängningar, vallningar, viktuppgång, sömnsvårigheter, stelhet i leder, torra slemhinnor med mera.

Hur kan vi förstå det som händer i kvinnokroppen? Lära oss att hantera det som vi kan hantera, acceptera det vi inte kan förändra och leda oss själva genom denna krävande process utan att förlora oss själva.

Många kvinnor lider i det tysta och brottas ensamma, trots att det behöver inte vara så.

Hormoner är våra vänner eller fiender?

Hormonproduktionen påverkas av vår kost, fysiska aktiviteter samt vårt mentala och känslomässiga tillstånd. Kvinnokroppen är unik och är beroende av hormonbalansen. De traditionella lösningarna på klimakteriebesvär brukar vara olika hormonbehandlingar.

Balansering av hormonnivåer kan ske både genom att stimulera kroppens naturliga hormonproduktion och tillförsel av ämnen utifrån. Men om man tillför ett hormon utifrån så riskerar det att hämma den egna produktionen av hormonet.

Hormonyoga 

De studier som har genomförts inom detta område visar att yogaövningar i kombination med andningstekniker få kroppen att producera naturliga hormoner och har en positiv påverkan på äggstockar, sköldkörtels och hypofys. Därför kan vi erbjuda effektiva träningsprogram som ökar smidighet och ger önskat resultat. 

I kurser kommer du gå igenom olika yogaövningar, meditation, andningstekniker, visualisering, reflektioner.

 

Målet med kursen är att du

Först och främst ökar din kroppskännedom och medveten närvaro. Vidare utvecklar färdigheter att använda verktygen i vardagen för att skapa det fysiska och känslomässiga välbefinnandet. Du kommer också förbättra muskeltonus och smidighet i kroppen. Sist men inte minst minska klimakteriebesvär. 

Efter varje lektion får du ett ”träningsschema” som du övar på till nästa vecka. Det kommer bygga din förtrogenhet att använda tekniker på egen hand i din vardag. Varje lektion kommer bestå av både praktiska och teoretiska moment som skapar större förståelse för de olika delar.

Upplägg

Kvinna mitt i livet

8 lektioner a 75 min 

Fredagar kl. 16.15 – 17.3o 

Start: 22 mars 

Plats: Olympiahallen, Filbornavägen 11, Shanti Yoga Center 

Anmälan: Shanti Yoga Center 

Frågor om kursen 

Feedback från kursen Mindfulness

Jag har lärt mig att mindfulness inte bara handlar om meditation och andning. Jag har blivit uppmärksammad på att det (bara) är jag som kan påverka mitt förhållningssätt, mina tankar och mina känslor och att detta är faktorer som bidrar till att jag kan leva i harmoni med mig själv.

Deltagare 1

Oerhört engagerande, lätt att ta till sig, ger bra verktyg,
Inspirerande föredrag om strategier som kommer att hjälpa dig och som du kan tillämpa direkt.

Deltagare 2

Marina är otroligt inspirerande. Alla borde ha henne som mentor.
Andningsövningar och kroppsskanning tänker jag använda mig av i vardagen. Att känna mig jordad är att landa här och nu.

Deltagare 3
About the author